Kinderboeken

Hanna debuteerde bij uitgeverij Clavis met het prentenboek ‘Koon en Leeuw’. Dit boek kreeg al snel het vervolg ‘Koon en Leeuw en de koningsdochter’. Hanna was verantwoordelijk voor zowel de tekst, de illustraties en de lay-out.

  

Koon en Leeuw
Het verhaal gaat over twee beste vrienden . Ze wonen in het Weidse Land. Koon is wild en wispelturig. Ze speelt de baas maar is ook lief. Leeuw is kalm en bedachtzaam, vaak verlegen en bedeesd. Koon heeft een grote familie. Leeuw is helemaal alleen. Maar niet voor lang.


‘Hoe kom jij eigenlijk aan je naam, Koon?’
‘Aan mijn naam?’ vraagt Koon verbaasd.
‘Ja, je naam,’ zegt Leeuw.
‘O, dat is een héél… kort verhaal,’ grapt Koon.
‘Koon komt van konijn.
Mijn papa en mama hebben me die naam gegeven.
Zoals ouders doen, als je wordt geboren.
Mijn zusje hebben ze Nijn genoemd. Ook van konijn’.

 

Uitgeverij Clavis | ISBN 90 448 -179.1 | Voorlezen vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar

———————————————————————————————————-

 

Koon en Leeuw en de koningsdochter
In dit avontuur krijgen de twee vrienden bijzonder bezoek van koning Hoog. Hij komt jagen en heeft zijn mooie dochter Leonoortje meegebracht. Als Leeuw haar ziet wordt hij op slag verliefd. Alles gaat goed tot Koon iets ergs ontdekt. Koon wil haar vriendje waarschuwen. Maar zal de smoorverliefde Leeuw naar haar willen luisteren?

Leonoortje, Leonoortje…
Je bent de mooiste van je land.
In mijn buik fladderen vlinders
van de ene maar de andere kant.

Leonoortje, Leonoortje…
Ik ben verlegen en wil wel weg.
Het liefst zou ik me verstoppen
onder mijn poten of de heg.

Leonoortje Leonoortje…
Je hebt me in de klauw.
Ik ben toch wel een beetje
verschrikkelijk verliefd op jou.

 

 Uitgeverij Clavis | ISBN 90 448 -179.1 | Voorlezen vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar.

———————————————————————————————————-