Biografie

Bij mijn geboorte kreeg ik de naam Hanna. Deze naam staat in mijn paspoort maar iedereen noemde me Hanke. Toen ik het omslag van mijn eerste boek ontwierp verscheen er ogenschijnlijk vanuit het niets de naam Hanna. Het klonk mooi en zag er typografisch goed uit. Ik besloot dat Hanna mijn schrijversnaam zou worden.

Zolang ik me kan herinneren heb ik getekend. Thuis en op school. Ik zat in de eerste klas toen op een dag de directeur ons lokaal binnenkwam. Ze keek in alle tekenschriften, mijn schrift nam ze mee. Ik wist niet waarom. Een aantal weken later kregen we ons rapport. Op de voorkant stond in verse inkt gedrukt mijn tekening van Pippi Langkous. Ik heb nooit een idool gehad. Maar Pippi kwam wel in de buurt. Een zelfstandig mens in een groot huis met een paard op de veranda. Een kind dat de vrijheid zoekt en neemt.

Na mijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem ben ik als zelfstandig grafisch ontwerper gestart onder de naam GO. Een aantal jaren later ben ik begonnen met het schrijven en tekenen van kinderboeken. Mijn debuut heet Koon en Leeuw, het vervolg werd Koon en Leeuw en de koningsdochter. Door wikken en wegen, scheppen en schrappen componeer ik een verhaal dat de moeite waard is om met anderen te delen.

Regelmatig bezoek ik scholen en bibliotheken om voor te lezen uit mijn boeken. Geïnspireerd door deze ontmoetingen met kinderen ben ik lessen gaan ontwikkelen op het gebied van literaire- en beeldende vorming. Daarnaast begeleid ik leerlingen, studenten en lerarenteams in het voeren van filosofische gesprekken.